Ik ben Miranda

 

foto Miranda

Mijn naam is Miranda van der Woude en ik geef samen met Annemieke Mindfulness trainingen. Ook zijn we bezig met het ontwikkelen van trainingen en workshops in het kader van ‘Aandacht voor Opvoeden.’ 

Ik ben zelf in aanraking gekomen met Mindfulness omdat ik een weg zocht om op aan andere manier in het leven te gaan staan. Ik bleef namelijk voor mijn gevoel vastzitten in vicieuze cirkels waarbij ik onrustig en zoekende was. De groepstraining Mindfulness stressreductie die ik toen gevolgd heb, bracht mij rust, helderheid, inzicht en acceptatie. Ik kon weer genieten van het leven! Ik zette na de training mijn werk als doktersassistente en later mijn studie Toegepaste Psychologie voort, maar iets bleef knagen. Ik wilde mij verder verdiepen in Mindfulness en deze ervaringen met anderen delen. Hierop besloot ik mijn leven helemaal over een andere boeg te gooien en de opleiding tot trainer Mindfulness te gaan doen bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Hier kwam ik erachter dat ik het geven van trainingen en het delen van Mindfulness enorm leuk, afwisselend en uitdagend vind. Ik ben graag op die manier verbonden en betrokken bij mensen en ben daarom de samenwerking met Annemieke aangegaan.

Ik ben getrouwd en heb een dochtertje. Ook als partner en ouder merk ik de invloed van Mindfulness op ons leven. Zo ben ik mij onder andere bewuster van wat er in mij omgaat, van mijn emoties en gedachtes en hoe deze mijn gedrag beïnvloeden. Hierdoor ervaar ik meer keuzevrijheid qua gedrag en verval ik minder in mijn automatische piloot waarbij ik ongeduldig en geïrriteerd reageer. Hoewel niet altijd, kan ik hierdoor vaker zijn wie ik wil zijn als ouder. Ook kan ik meer genieten van moment tot moment, zonder elke keer terug te schieten naar wat straks nog moet. Dit doordat ik met mijn aandacht beter bij de ervaring kan blijven, daar waar mijn dochtertje met haar aandacht ook zit. Ook ben ik hierdoor minder energie kwijt aan piekeren en plannen. Uit deze positieve ervaringen komt dan ook mijn interesse voor ‘Aandacht voor Opvoeden’ voort. Al met al is Mindfulness een verrijking van mijn leven en deze rijke ervaring wil ik erg graag met anderen delen. 

Ik kan veel over Mindfulness zeggen en schrijven, maar uiteindelijk zit de kracht van Mindfulness in het ervaren ervan. Ik hoop je dan ook snel te ontmoeten bij één van onze trainingen!

Volg het programma van youCANbe

Minder stress, meer genieten van het leven. Ontdek jezelf met het programma van youCANbe.

Meer informatie +
1

Mindfulness

Mindfulness leert ons te stoppen en stil te staan bij het moment.

2

ACT

Verbeter je welzijn. En neem je menselijktaal onder de loep.

3

Heartfulness

Van zelfkritiek
naar zelfcompassie.

TERUG